• 7
  • 2
  • 3
  • 4
  • slideshow javascript
  • 6
71 22 33 44 55 66


Nieuws


Corona-virus

Inmiddels loopt het aantal Corona-besmettingen in Nederland steeds verder op. Stichting De Hinkelaar volgt de aanwijzingen op van het RIVM en de GGD. Tot noch toe is er geen reden om komende activiteitenpakketten te annuleren. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en informeren de betrokkenen als we maatregelen moeten nemen.

De Hinkelaar te zien in aflevering van “De Oertocht”

In mei 2019 zijn we een lang weekend naar Ameland geweest. We hebben hier toen de open dag van de KNRM bezocht, waarna we mochten meevaren op hun boot. Terwijl wij genoten van de boottocht met een demonstratie vonden er opnames plaats voor “De Oertocht” van Omrop Fryslân. Deze beelden, waar wij op te zien zijn, waren te zien in de uitzending van “De Oertocht” op 22 oktober 2019. Via de onderstaande link kan je deze uitzending terugkijken. We zijn te zien vanaf ongeveer 07:15 minuut.

De Oertocht

Vrijwilliger Roely: “Ik heb een super leuke week gehad!"

Of ik mee wilde met een reis van Stichting Hinkelaar, op dat moment nog in oprichting. Ik had de zomer daarvoor een super leuke week meegemaakt op de Lutgerdina (tweemastklipper van Stichting Sailwise), waar ik samen met Hinke en Chantal actief was als vrijwilliger. Ik vond het zo leuk dat twee jonge meiden een stichting als de Hinkelaar op gingen zetten dat ik onmiddellijk ja zei.

Een reis voor mensen met een beperking die er van houden om op reis te gaan en wat grenzen willen verleggen. Nou… dat geldt dus ook voor de vrijwilligers. Of ik op een bus kon rijden, een verlengde Mercedes meen ik. Zei me niks, maar mijn reactie: "Nooit gedaan, ik denk het wel". Het was even slikken toen hij bij mijn huis werd opgeleverd. Gelijk maar even proef gaan rijden. Geruststellend, rekening houden met de bochten. Helemaal prima.

De volgende dag gingen we met z'n achten naar de Auvergne met de bus en een auto met aanhanger voor alle spullen. Rijdend in een versierde bus voorzien van vlaggetjes vanwege mijn verjaardag. Super leuk. Vakantie!

Een geweldig leuk huis troffen we aan, met alles wat we nodig hadden. Als je afhankelijk bent van zorg is op vakantie gaan (soms) wat improviseren. Dit geldt overigens ook voor vrijwilligers. Geen dagelijks activiteit dit. Maar juist dat samen er wat moois van maken, bij wat voor activiteit dan ook, in een ontspannen sfeer, is zo ontzettend leuk. Iedereen doet wat hij/zij kan. Gezamenlijk komt daar iets heel leuks van.

Ik heb een super leuke week gehad. 's Ochtends eerst samen met Lisette met de bus naar de bakker (half uur heen, half uur terug). Mijn taak: de landweggetjes over crossen met de bus. Lisettes werk: bestelling doen in het Frans. Het parkeren van de bus was mijn volgende grensverleggende activiteit. Ook gelukt zonder schade.

Gezellig ontbijten, spelletjes doen, omgeving verkennen on wheels/te voet. Dorpjes en marktjes bezocht (groentemarkt met Peter), picknick, samen boodschappen doen en koken, zoek de 7 verschillen spel (met Frank en Lily). Uitkijkend naar het hoogtepunt van de week, het parapenten. Hopend dat het weer mee zou werken. Ontzettend leuk voor iedereen, niet voor mij vanwege mijn hoogtevrees.

DE dag! Tillift in de bus en vervolgens in de trein, het kon doorgaan!! De deelnemers ruilden de rolstoel in voor een parapent-driewieler, al dan niet extra gezekerd met spanbanden en/of gestut met extra kussens. Ik vond het zo stoer van Lisette, Lily, Frank en Peter. Zó ontzettend spannend dat opstijgen van iedereen. Je moet je volledig overgeleverd van zo'n berg afstorten om vervolgens naar ongekende hoogte te stijgen. Het beeld van de driewielers in de lucht met de instructeur achterop: FANTASTISCH. Die gezichten na de landing vergeet ik nooit meer. Brede glimlachen, trots, ongeloof (nadat de eerste misselijkheid was weggezakt bij Frank). Echt super dit. En een bekijks dat we hadden!

Ik begrijp het nog steeds niet, maar het is deze groep mensen gelukt om mij, vastgeketend aan een instructeur, van de berg te laten rennen om je in de diepte te storten. Dit om vervolgens in duizelingwekkende rondjes naar belachelijk hoogte te vliegen. Hier vloog ik op een gegeven moment samen met Peter en Nico (en uiteraard hun instructeurs) op één rij. Waanzinnig. Wat een ervaring! En echt niet zo eng als ik verwacht had. Dit was ook voor mij ontzettend grensverleggend. Toegegeven; ik was best trots op mezelf, net als mijn reisgenoten. Met z'n allen nog flink van nagenoten.

Volgende activiteit was de huskytocht op wielen. Helaas vanwege het flink schokken van de karren op de landweggetjes niet voor iedereen geschikt. Dertien husky's die heel erg graag hard willen rennen en het liefst de andere formatie van dertien husky's in wil halen. Ook een geweldige ervaring. Vreselijk gelachen in een krap bakkie met Nico, Paul en Hinke.

Al met al een top week gehad! We hebben zulke leuke grensverleggende dingen gedaan en ik heb zulke leuke mensen leren kennen. Mijn ervaring is inmiddels dat de mensen die met dergelijke actieve reizen mee gaan ontspannen, positieve, no-nonsense levensgenieters zijn die goed kunnen improviseren, niet gauw iets te gek vinden en naar kunnen hun handen uit de mouwen willen steken om er met elkaar een leuke vakantie te maken! Als je jezelf hierin herkent, of het nou als deelnemer of vrijwilliger is, ik zeg: "DOEN"!

Roely

De Hinkelaar wint Westerveld Inclusief

'De week van de toegankelijkheid' is een initiatief waarin gestreefd wordt naar een samenleving waarin iedereen tot zijn recht komt. De gemeente Westerveld heeft voor deze week een nieuwe bokaal in het leven geroepen. De Westerveld Inclusief Bokaal. Deze is in het leven geroepen om nieuwe initiatieven, die streven naar meer inclusie in de samenleving, te steunen. Vol trots mochten wij op 3 oktober 2018 de Westerveld Inclusief Bokaal in ontvangst nemen met daarbij een cheque van €500,-. Dit geld zullen we gebruiken om in 2019 meer grensverleggende activiteiten mogelijk te maken. Financiële steun is voor ons van levensbelang om de grensverleggende activiteiten te kunnen blijven organiseren!

Formulier downloaden

Wil je je graag inschrijven? Download dan het inschrijfformulier hieronder, vul het formulier volledig in en stuur deze met de mail mee. Zo kunnen wij je zorgvraag goed inschatten. Een inschrijving is pas definitief als je van ons een bevestiging van inschrijving hebt ontvangen.

DownloadenContact met ons opnemen?

Als u contact met ons op wilt nemen kunt u dit natuurlijk altijd doen.

Contact

Sponsoren: